fbpx

posjetite nas | Strožanačka cesta 39B

pratite nas

Dječja stomatologija

Djeca su pacijenti koji zahtijevaju posebne metode rada. S njima treba raditi brzo i pažljivo jer su nestrpljivi i nerijetko jako uplašeni. Dobar terapeut mora znati prenijeti djetetu mir i vedrinu. Naša profesionalnost nam omogućuje uspješno liječenje i najzahtjevnijih malih pacijenata. Premazivanje zubi pogotovo trajnih nužna je zaštita i čini zube otpornijim na karijes.

pošaljite upit

Zdrave navike stječu se od malih nogu

djecja-stomatologija-1

Djeca kao pacijenti

Djeca su izuzetno dobri i zahvalni pacijenti. Za zaštitu njihovih zuba koristimo se metodama kao što su:

  • pečaćenje fisura
  • fluoridacija zuba
  • liječenje mliječnih zuba
  • kontrola plaka i njegovo uklanjanje
  • funkcionalno i estetsko zbrinjavanje traumatiziranih zuba

 


Preventiva

U dječjoj dentalnoj medicini vrlo je važna preventiva koja omogućuje zaštitu mliječnih zuba (izuzetno su bitni za smještaj trajnih postraničnih zuba) do njihovog prirodnog ispadanja, te nakon toga redovito održavanje zdravlja trajnih zuba.

Vodimo brigu o preventivi zuba djece. Preporučujemo da prvi posjet bude već oko treće godine kako bi, osim kontrole zuba, vaše dijete izgradilo potpuno povjerenje u doktora dentalne medicine.

Vrlo nam je važno da posjet prihvate kao igru i da bez straha, od najranije dobi, usvoje važnost oralne higijene.

djecja-stomatologija-2

djecja-stomatologija-3

Pečaćenje fisura

Pečaćenje fisura je jedan od najčešćih postupaka u dječjoj dentalnoj medicini, a provodi se rutinski. Radi se o jednostavnom postupku kojim je moguće u velikoj mjeri spriječiti razvoj karijesa na novoizniklim trajnim zubima, najčešće na prvim trajnim molarima ili „šesticama“. Potpuno bezbolno i bez „brušenja“ zuba, fisure zuba se očiste i zapečate kompozitom ili staklenoionomernim cementom. Boja pečata odgovara boji zuba i nimalo ne remeti estetiku. Kod nas se ovaj postupak radi najčešće pri nicanju prvih trajnih molara (u šestoj godini života), a najkasnije pri dolasku djeteta na pregled prije upisa u školu. Pravilo je da dijete pođe u školu sa zapečaćenim „šesticama“.

naši pacijenti o nama

marko

"Hvala Vam, dr. Ivanković Buljan, divni ste sa svakim pacijentom. Oboje moje djece imaju odličan osmijeh zahvaljujući Vama! Vašu ću ordinaciju svugdje preporučiti. Najbolji ste!"

Marko, Split

testimonial-2 (1)

"Moja kćer sad se veselo smije, nema više srama ni u školskim predstavama i u druženju s prijateljima. Hvala cijelom timu Ortodental centra!"

Irena, Omiš