fbpx

posjetite nas | Strožanačka cesta 39B

pratite nas

Implantologija

Gubitak zubi je česta pojava: 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a 80% populacije nedostaje barem jedan zub. Kako neki od tradicionalnih načina rekonstrukcije nedostajućih zuba podrazumijevaju brušenje preostalih zdravih zuba, tako je implantat često najbolja terapija.

pošaljite upit

Zubni implantati

implantologija-1

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su nadomjesci od titana, biokompatibilnog materijala, koji se kirurški ugrađuju u čeljusnu kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači protetskog nadomjestka. Sastoji se od dijela unutar čeljusne kosti i dijela koji viri van iz nje na koji se nanosi kruna, most ili odvojiva protetska nadoknada omogućavajući tako sigurnu i dugovječnu fiksaciju.

Gubitak jednog zuba može poremetiti stabilnost cijele čeljusti, dovesti do pomicanja ostalih zubi, stvoriti smetnje u žvakanju te izmijeniti izgled vašeg lica da izgledate starije.

U našoj ordinaciji koristimo Nobel Biocare i Straumann implantate.


Ugradnja zubnih implantata

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata. Ne preporučuju se u slučaju različitih bolesti kao uznapredovale osteoporoze, nekontroliranog dijabetesa i nekih ozbiljnih kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza itd. U slučaju da je nedovoljno koštane mase, moguće ju je obnoviti prije ugradnje implantata.

Nadoknada pojedinačnog zuba s implantatima može se upotrijebiti kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba.

Za razliku od drugih oblika nadoknade pojedinačnih zubi, implantati će uz sami zub dodatno nadomjestiti i korijen zuba koji također ima veoma važnu ulogu. Zato ugradnja zubnih implantata predstavlja najbolje rješenje.

marko

"Hvala Vam, dr. Ivanković Buljan, divni ste sa svakim pacijentom. Oboje moje djece imaju odličan osmijeh zahvaljujući Vama! Vašu ću ordinaciju svugdje preporučiti. Najbolji ste!"

Marko, Split

testimonial-2 (1)

"Moja kćer sad se veselo smije, nema više srama ni u školskim predstavama i u druženju s prijateljima. Hvala cijelom timu Ortodental centra!"

Irena, Omiš