fbpx

posjetite nas | Strožanačka cesta 39B

pratite nas

Endodoncija

Devitalizacija zuba više ne mora biti mukotrpno iskustvo. Uz današnju tehnologiju određivanja duljine korijenskog kanala (apeks lokator) i instrumentacije i punjenja istog (strojna endodoncija, topla gutaperka) liječenje zuba i konzervativna sanacija ispunom mogući su u samo jednoj posjeti.

pošaljite upit

Liječenje

endodoncija-1

Oprema

Kako bi liječenje bilo uspješno neizostavno je imati odgovarajuću opremu i materijale. Tako se mi, u našem centru dentalne medicine, koristimo najnovijim modelima apeks lokatora (uređaja koji pronalaze i određuju duljinu korijenskih kanala) NSK® iPex, strojnim uređajima za obradu korijenskih kanala Maillefer ProTaper® te najkvalitetnijim materijalima za kemijsku obradu kanala kao i za njihovo punjenje. Svaki se izliječen zub prati i radiološki (RTG snimkom).


Tretman

Tretman počinjemo anesteziranjem područja, otklanjamo pokvareno zubno tkivo, odstranjujemo upaljenu zubnu pulpu i čistimo kanale zuba. U našoj ordinaciji koristimo modernu, strojnu instrumentaciju korijenskih kanala. ako je zub preslab, u kanal se stavlja metalni ili kompozitni kolčić koji će ga učvrstiti. Zahvati su u potpunosti bezbolni jer se izvode pod lokalnom anestezijom.

Ovisi o oštećenju pulpe i živca, ali u većini slučajeva dovoljno je jednoposjetno liječenje.

Revizija endodontskog punjenja je indicirana u slučajevima neuspjeha primarnog liječenja. Najčešći razlog neuspjeha je nazočnost bakterija u korijenskom kanalu koji nije pronađen i adekvatno napunjen.

endodoncija-2

naši pacijenti o nama

marko

"Hvala Vam, dr. Ivanković Buljan, divni ste sa svakim pacijentom. Oboje moje djece imaju odličan osmijeh zahvaljujući Vama! Vašu ću ordinaciju svugdje preporučiti. Najbolji ste!"

Marko, Split

testimonial-2 (1)

"Moja kćer sad se veselo smije, nema više srama ni u školskim predstavama i u druženju s prijateljima. Hvala cijelom timu Ortodental centra!"

Irena, Omiš