fbpx

posjetite nas | Strožanačka cesta 39B

pratite nas

Estetska dentalna medicina

Estetska dentalna medicina je interdisciplinarna grana stomatologije koja objedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a dovedena je do savršenstva, kako estetski, tako i funkcionalno. Predstavlja najvažniji aspekt moderne stomatologije jer se danas od svih zahvata očekuje savršenstvo i u funkcionalnom i u estetskom smislu.

pošaljite upit

Lijep osmijeh otvara sva vrata

estetska-dentalna-medicina-1

Lijep i pravilan osmijeh

Osmijeh je prozor duše, pokazuje naše emocije, upozorava na našu vitalnost, mladost, želju ka lijepom i njegovanom izgledu, pa i senzualnost. Zato je čovjekova potreba da ima lijepe i zdrave zube sasvim razumljiva. Uz pomoć estetske stomatologije nedostaci u obliku, boji ili položaju zuba koji su vam godinama smetali danas postaju prošlost i uspomena sa starih fotografija.

Da bi osmijeh bio lijep i pravilan, on mora zadovoljavati estetska pravila koja ga kao takvog određuju.

Percepcija estetike osmijeha je doduše subjektivni doživljaj, no postoje matematički i geometrijski koncepti analize odnosa usana i zubi i njihove usklađenosti s pravilima strukturne ljepote te harmoničnog uklapanja u cjelinu lica.

Zato ne prepuštamo pacijentu da se zadovolji ovim ili onim rezultatom. Koristeći umjetničke vještine i tehnološki napredak osigurat ćemo vam lijep, mladenački osmijeh i više samopouzdanja.


Izrada zubnih ispuna (plombi)

Estetski ispuni izrađuju se u slučajevima kada nije potrebna velika obnova zubnog tkiva, te se rade u ordinaciji u jednom posjetu. Dobro poznati amalgamski ispuni se danas zbog dobro poznatih zdravstvenih i estetskih razloga zamjenjuju estetskim kompozitnim ispunima proizvedenih od ekskluzivnih materijala kojima postižemo potpuno prirodan izgled zuba. Današnji stupanj razvitka nam omogućava primjenu širokog izbora vrsti i nijansi materijala s kameleonskim efektom koji rezultira izradom ispuna koji su praktički nevidljivi u pacijentovim ustima.

estetska-dentalna-medicina-2

estetska-dentalna-medicina-3

Čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje zuba

Kod prosječne higijene usne šupljine preporučuje se profesionalno čišćenje zubi dva puta godišnje. Potrebno je i prije svih kirurških zahvata usne šupljine, kako bi se smanjila opasnost od infekcije. Profesionalno čišćenje je prvi korak terapije parodontitisa.

Profesionalno čišćenje obuhvaća:

  • instrukcija, motivacija i korekcija higijene usne šupljine
  • uklanjanje tvrdih i mekih naslaga sa zubi („zvučni“ instrumenti, ručni instrumenti, pjeskarenje)
  • poliranje i fluoridiranje

Izbjeljivanje zubi

Caklina je vanjski, zaštitni sloj zubi, i kao takva je odgovorna za njihov sjaj. S godinama, caklina postaje sve tanja i dolazi do izražaja dio ispod cakline- dentin, koji je žute boje.

Zahvaljujući napretku stomatologije, možemo vam vrlo kratko i bezbolno vratiti sjaj i bjelinu zubi. Može se izbijeliti jedan ili više zubi, vitalni i avitalni zubi.

Izbjeljivanje zubi ima smisla samo ako su zubi prethodno dobro očišćeni, a pacijent provodi optimalnu dnevnu higijenu usne šupljine.

estetska-dentalna-medicina-4

naši pacijenti o nama

marko

"Hvala Vam, dr. Ivanković Buljan, divni ste sa svakim pacijentom. Oboje moje djece imaju odličan osmijeh zahvaljujući Vama! Vašu ću ordinaciju svugdje preporučiti. Najbolji ste!"

Marko, Split

testimonial-2 (1)

"Moja kćer sad se veselo smije, nema više srama ni u školskim predstavama i u druženju s prijateljima. Hvala cijelom timu Ortodental centra!"

Irena, Omiš